A Család és Gyermekjóléti Központ megújult épületének átadása

 

A Család és Gyermekjóléti Központ megújult épületének átadása

Befejeződött a Család és gyermekjóléti központ épületének felújítása, melyet pályázati forrásból tudott Sümeg Város Önkormányzata megvalósítani. Új külső színezést kapott az épület szigeteléssel és belső komfortosítás is történt.

Megható irodalmi gondolatokkal mondott köszönetet a városnak a település gyermekei és a szülők nevében az iskola igazgatója a beruházásért, a család és gyermekjóléti központ épületének felújításáért.

A műemlék jellegű épület felújítása a TOP-os pályázatok keretén belül vált lehetővé. Köszöntőjében Végh László polgármester kitért arra, hogy Sümeg nagyon jó eredményeket ért el az elmúlt időszakban a projektek tekintetében. A már megnyert pályázatok között ez a most átadott a kisebbek közé tartozik, közel 20 millió forintos támogatást kapott.  Jelentősége azonban sokkal nagyobb, hiszen mondhatjuk – fogalmazott – hogy ez az első fecske, az első átadás, és fontos, hogy akik a gyermekekért tevékenykednek, optimális körülmények között tehessék ezt meg.

„Tudtuk, hogy ez lesz az első szalagátvágás a pályázataink közül, és most karácsony előtt mintegy ajándékként átadhatjuk a város közönségének. A pályázati munkánk nagy vállalás volt, ami 2015 elején indult el, és most érnek be erőfeszítéseink. Nagyon büszkék lehetünk az eredményeinkre, büszke lehet rá az önkormányzat, a város vezetése, és minden olyan segítőnk, akik ebben részt vettek. Külön is köszöntöm Viola Norbert urat, aki ennél a beruházásnál, mint a Közszolgáltató Kft. vezetője kivitelező is volt, és minden projektben nagy hangsúllyal vesz részt. Ugyancsak ki kell emelnem Alpolgármester urat és a Képviselő-testület tagjait, továbbá Aljegyző úr munkáját, aki gyakorlatilag az összes sümegi pályázatot koordinálja.

Ne feledkezzünk meg Fenyvesi Zoltánról sem, a megyei közgyűlés alelnökéről, aki mindvégig támogatta elképzeléseinket. Önkormányzatunk jó munkát végzett, megalapozott pályázatokat állítottunk össze, és már a projekttervekre is nagy gondot fordítottunk.

Sümegen műemlék jellegű környezetben vagyunk. A most felújított ház is egy nagyon régi épület, a Ramassetter-hagyatékhoz tartozik. Igyekeztünk a felújítás során arra, hogy megőrizzük jellegét. A szigetelés vetett fel elég sok problémát, hiszen az ablakpárkányok, ablakok körüli díszítéseket mindenképpen meg akartuk őrizni, mert ezek teszik jellegzetessé az épületet.  Úgy érzem, sikerült ezt a célt elérni. Egy korszerű, 21. századi komfortos munkahelyet biztosítunk az itt dolgozóknak, és akik itt intézik a családok megoldandó problémáit.”

A feladatokat a Sümegi Közszolgáltató szakemberei végezték el. Hatékony munkaszervezéssel vált lehetővé, hogy határidőre elkészüljenek a munkákkal.

Kicserélték a nyílászárókat, új kazánokat szereltek be, kialakították az akadálymentesített feljárókat, kívülről pedig új vakolatot kapott az épület, így vált komfortossá a kliensek fogadására, a mindennapos tevékenységekre. Az épület felújítása jó néhány hetet vett igénybe. Ezalatt a város lakói, a környéken élők türelemmel tekintettek az építkezésre – mondta Németh Ildikó, a Napfény Segítő Szociális Központ vezetője.

Az ünnepélyes szalagátvágás után Nagy József főesperes, kanonok áldotta meg a felújított létesítményt. A családsegítő, gondozó munka pedig színvonalas módon továbbfolytatódik, most már a megújult körülmények között.

forrás: http://sumegonline.hu/hirek/a-csalad-es-gyermekjoleti-kozpont-megujult-epuletenek-atadasa/